Cotidian

November 29, 2020 CFR-Istorie și Cotidian

Noutăți din Mersul Trenurilor 2020-2021

Astăzi o să facem o radiografie a noului mers de tren care va intra în vigoare pe data de 13 decembrie 2020. Desigur, nu vom reuși să cuprindem absolut tot, dar vom scoate în evidență noutățile mersului de tren 2020-2021, vom face o paralelă cu predecesorul și vom prezenta și câteva aspecte de istorie legate de mersul trenurilor dar și cotidianul reprezentat bineînțeles de Mersul Trenurilor 2020-2021.

November 11, 2020 CFR-Istorie și Cotidian

Interviu TVR 1 – Colecția feroviară a inginerului Nicolae Vlad-Adrian, fondator al „CFR Istorie și Cotidian”

Unul din fondatorii proiectului CFR- Istorie și Cotidian, inginer Nicolae Vlad-Adrian a fost invitatul jurnalistului Dorin Chioțea la Matinalul „Cu capu-n zori” de pe TVR 1 din data de 9 noiembrie 2020. A fost o transmisiune în direct pe canalul principal al Societății Române de Televiziune. Un reportaj live cu și despre trenuri, despre colecția feroviară a domnului Vlad Nicolae…

muzeele feroviare ale romaniei - muzeul Trenuletelor din Sinaia September 1, 2020 CFR-Istorie și Cotidian

Muzeele feroviare ale României

Muzeele ca instituții, reprezintă poate cel mai bine transpunerea istoriei în cotidian. Astfel, fie că vorbim de muzeul de artă, muzeul de istorie, muzeul tehnic, muzeul feroviar, toate acestea creionează o simbioză deosebită între trecut și prezent fiind elemente solide al cotidianului. Astfel, azi vă prezentăm toate muzeele feroviare din România, care conservă patrimoniul CFR.

Scroll to Top