Interviu TVR 1 – Colecția feroviară a inginerului Nicolae Vlad-Adrian, fondator al „CFR Istorie și Cotidian”

Dragi prieteni feroviari, astăzi vă invităm să urmăriți un interviu marca TVR 1, despre colecții feroviare, alături de reporterul Dorin Chioțea și colecționarul Vlad Nicolae.

Așa cum menționam mai devreme, unul din fondatorii proiectului CFR- Istorie și Cotidian, inginer Nicolae Vlad-Adrian a fost invitatul jurnalistului Dorin Chioțea la Matinalul „Cu capu-n zori” de pe TVR 1 din data de 9 noiembrie 2020.

Interviu TVR 1: Vlad Nicolae alături de reporterul Dorin Chioțea la Matinalul „Cu capu-n zori”.

A fost o transmisiune în direct pe canalul principal al Societății Române de Televiziune. Un reportaj live cu și despre trenuri, despre colecția feroviară a domnului Vlad Nicolae. O transmisiune despre istoria CFR, dar și aspectele cotidiene ale segmentului feroviar din România, așa cum ne-am propus să realizăm de la începutul proiectului pe care dânsul l-a clădit alături de 3 prieteni-colaboratori.

A fost o întâlnire despre „pasiune, dedicare și un adevărat cult despre ceea ce înseamnă șina și respectiv trenul în România a spus la începutul reportajului Dorin Chioțea, un om cu peste 2 decenii și jumătate de activitate în jurnalism și mass-media despre ceea ce a colecționat Vlad Nicolae în ani și ani de pasiune.  

Interviu TVR 1: Fragment din colecția feroviară aparținând lui Vlad Nicolae
Interviu TVR 1: Prezentare de către reporterul Dorin Chioțea a mechetelor aparținând colecției feroviare a lui Nicolae Vlad-Adrian.

Pentru CFR-Istorie și Cotidian este a doua mare și importantă colaborare. După articolul apărut în martie 2020 în revista Magazin Istoric (pe care îl puteți răsfoi chiar aici) , una din revistele cu profil istoric de prestigiu ale României, aflată sub bagheta unor nume sonore ale culturii românești precum: Președintele Academiei Române – Ioan Aurel Pop sau ale academicianului Dan Berindei și existentă și în baza de date EBSCO din S.U.A. iată că am avut onoarea de a colabora cu postul național al României, TVR 1. Această apariție la Televiziunea Română este și va fi de departe cea mai importantă bornă în existența proiectului.

Interviu TVR 1: Vlad prezentând articolul original „Electroputere Craiova – un colos industrial ajuns la capăt de linie” ilustrat în revista Magazin Istoric.

Vor uma cu siguranță și alte colaborări asemănătoare de care dumneavoastră le veți afla la momentul oportun. Totul din pasiune și dedicare totală pentru tot ce înseamă CFR, pentru istoria și cotidianul acestei instituții de prestigiu, aflată din 1880 în ADN-ul țării noastre. Mulțumim tuturor colaboratorilor și dumneavoastră, cei care ne urmăriți. Alături de dumneavoastră și de colaboratori de prestigiu precum TVR 1 sau Magazin istoric conturăm împreună ceea ce este astăzi CFR-Istorie și cotidian.” – Vlad Nicolae

Mai jos aveți înregistrarea reportajului realizat, în direct, la data de 09.11.2020 pe TVR 1. Vizionare plăcută!


Vă mulțumim pentru timpul acordat, și vă așteptăm, cu drag, să ne urmăriți activitatea și pe pagina de Facebook, unde Istoria CFR se contopește cu Cotidianul!


PS: Vă recomandăm să citiți și următoarele articole, dragi nouă:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top