Radio România Actualități – Vatra Luminoasă

Radio România Actualități – Vatra Luminoasă

Radio România Actualități – Vatra Luminoasă:

Dragi prieteni feroviari, astăzi vă invităm să urmăriți un reportaj despre istorie feroviară și colecții cu tematică CFR , alături de Costin Enache, realizatorul emisiunii Vatra Luminoasă de la Radio România Actualități  și inginerul Vlad Nicolae, fondator de asemenea al proiectului CFR- Istorie și cotidian.

Costin Enache și Vlad Nicolae în…Vatra Luminoasă

Inginerul Nicolae Vlad-Adrian a fost invitatul jurnalistului Costin Enache în Emisiunea Vatra Luminoasă de la Radio România Actualități din data de 30 ianuarie 2021.

Vatra Luminoasă & CFR- Istorie și cotidian
alături de o parte a colecției, un segment de istorie feroviară

Vatra Luminoasă este o emisiune difuzată la Radio România Actualități în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 12:05. Un concept deosebit, o emisiune care cultivă și prezintă valorile și pasiunile oamenilor!

Radio România Actualități – Vatra Luminoasă

Costin Enache, realizatorul emisiunii a scris pe pagina de facebook a emisiunii despre reportajul feroviar alături de Vlad Nicolae: „Mulțumesc tuturor celor care îmi trimiteți mesaje și mă îmbiați să ajung în locuri animate de oameni cu povești! Vă mărturisesc sincer că prețuiesc toate aceste invitații, toate aceste posibile începuturi de călătorii și mă străduiesc să pornesc în cât mai multe dintre ele.

Uneori însă… durează. Așa s-a întâmplat și cu Vlad Nicolae, pe care am reușit să-l cunosc la câteva luni bune după ce am aflat despre pasiunea lui pentru trenuri și lumea din jurul lor.

O parte a colecției ing. Vlad Nicolae.

Cum pe vremuri am avut ocazia să joc într-o piesă rolul unui șef de gară, m-am simțit pregătit să intru în atmosferă. ???? Vedeți aici câteva din obiectele lui de colecție, iar dacă vă cuprinde nostalgia puteți ”răsfoi” și pagina de Facebook CFR- Istorie și cotidian.[…] Genul de exponate din colecția lui Vlad trebuie văzute cu ochiul liber, trebuie palpate, ridicate…Iar valoarea lor este în primul rând sentimentală. Și vă spun eu, că eu am văzut cu ochii mei, ceva nemaipomenit, să poți răsfoi colecția completă mersul trenurilor ori să îți pui în cap o caschetă atât de veche încât nu îmi aduc aminte să fi văzut în uz modelul respectiv. Felicitări din tot sufletul lui Vlad Nicolae, tot respectul și toată admirația, mai ales că e la început de drum. La 25 de ani ai toată viața înainte și promit că și pentru mine a fost doar începutul. ” a spus Costin Enache.

Radio România Actualități – Vatra Luminoasă

Poftiți în vagoane , vă spune Costin Enache! Spre Vatra Luminoasă Feroviară, cu viteză înainte !

 “Este o onoare să mă aflu în Vatra Luminoasă a lui Costin. Apreciez foarte mult emisiunea pe care o ascult de ani buni. Muzica tradițională de calitate și poveștile deosebite ale românilor care ajung la emisiune fac din aceasta efectiv un brand atractiv, o emblemă a radiodifuziunii. Pot spune că a fost un vis dintotdeauna să pășesc în Vatra Luminoasă de la Radio România Actualități și să fac cunoscută vatra mea feroviară și altora. CFR-ul a oferit și oferă de peste un secol povești uluitoare care trebuie cunoscute de cât mai mulți.Domeniul feroviar este fascinant din toate punctele de vedere.  Am un mare respect pentru Costin Enache și ceea ce realizează el. Mă bucur foarte mult de asemenea că am putut să-i înmânez și vinul marcă proprie CFR- Istorie și cotidian și un calendar..feroviar 2021! Vinul propriu, pentru colaboratori, prieteni și apropiați este și acesta un concept deosebit pe care l-am creat în cadrul proiectului.Cu deosebită considerație și multă sănătate te mai aștept în Vatra mea Luminoasă, Costin!” a declarat fondatorul proiectului feroviar, Vlad Nicolae.

Radio România Actualități – Vatra Luminoasă

Vinul CFR- Istorie și cotidian a fost înmânat realizatorului emisiunii.

Pentru CFR-Istorie și cotidian este a treia mare și importantă colaborare. După articolele apărute în martie 2020 și ianuarie 2021 în revista Magazin Istoric , una din revistele cu profil istoric de prestigiu ale României, aflată sub bagheta unor nume sonore ale culturii românești precum: Președintele Academiei Române – Ioan Aurel Pop sau ale academicianului Dan Berindei și existentă și în baza de date EBSCO din S.U.A. a urmat colaborarea cu postul național al României, TVR 1. Pe data de 30 ianuarie am avut onoarea de a fi invitați și în Vatra Luminoasă de la Radio România Actualități, aceasta reprezentând a treia mare colaborare de o importanță deosebită a unui proiect unic ca și concept și abordare-> CFR- Istorie și cotidian .

Vor urma și alte colaborări asemănătoare de care dumneavoastră veți afla la momentul oportun. Totul din pasiune și dedicare totală pentru tot ce înseamă CFR, pentru istoria și cotidianul acestei instituții de prestigiu, aflată din 1880 în ADN-ul țării noastre. Mulțumim tuturor colaboratorilor și dumneavoastră, cei care ne urmăriți. Alături de dumneavoastră și de colaboratori de prestigiu precum TVR 1, Magazin istoric sau Radio România Actualități conturăm împreună ceea ce este astăzi CFR-Istorie și cotidian.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top