Retrospectiva anului 2021

Retrospectiva anului 2021

 

Anul 2021  a reprezentat Anul European al Căilor Ferate. UE a declarat anul 2021 „Anul european al căilor ferate”, pentru a promova utilizarea mai frecventă a trenului, care este un mijloc de transport sigur și ecologic. Echipa CFR- Istorie și cotidian a realizat o retrospectivă a anului 2021 pe care vi-o prezintă în cele ce urmează. Am evidențiat cele mai importante evenimente din domeniul feroviar, indiferent de ramură și am evocat și câteva momente importante ale proiectului nostru, momente care au avut ca scop bineînțeles promovarea CFR și a patrimoniului feroviar din România. 

Ianuarie

1 ianuarie 2021 – Lansarea în cea mai cunoscută revistă de istorie din România, Magazin istoric, a celui de-al doilea articol marcă proprie. Un articol amplu despre istoria Gării de Nord. A fost cel mai frumos mod pentru proiectul nostru de a lansa Anul European Feroviar în România.  Un articol cu fotografii proprii și marcă proprie în cea mai cunoscută revistă de istorie din țară, cu apariții neîntrerupte din 1967, în baza EBSCO din SUA  și sub îndrumarea Excelenței Sale, Președintele Academiei Române- domnul Ioan Aurel Pop.

 

8 ianuarie 2021 – CFR Călători preia ruta Arad-Brad după ce operatorul privat Regio Călători a renunțat fără explicații la aceasta. Asta tocmai în Anul European al Căilor Ferate. Regretabil.. Revenirea a reprezentat practic o continuare a prezenței CFR, una ce însumează aproape un secol de trenuri CFR pe linia 317. După ce operatorul feroviar privat Regio Călători a arătat dezinteres și dispreț pentru o linie cu un mare potențial, probabil din cauza lipsei personalului sau a altor motive care nu ne privesc aici, dezinteres pentru oamenii de acolo și față de o comoară istorică din inima Țării Zarandului, CFR Călători a venit în ianuarie 2021 în sprijinul locuitorilor din zonă.

 

Retrospectiva anului 2021

Sursa foto: Gara Brad, aprilie 2021, CFR-Istorie și cotidian

 

13 ianuarie 2021 – EA 583 iese de la reparațiile din cadrul Reloc. Va reveni depoului Brașov la schimb cu o locomotivă clasa 41 modernizată tot la Reloc.

 

14 ianuarie 2021  – Lansarea noului logo CFR- Istorie și cotidian. O concepție proprie a graficianului proiectului nostru- domnul Daniel Adrian Mandache. Un logo ce îmbină perfect ideea de istorie și cotidian, o creație proprie care ilustrează una din cele mai cunoscute locomotive din patrimoniul CFR.

Noul logo CFR-Istorie și cotidian ilustrează una din cele mai îndrăgite locomotive din România.

28 ianuarie 2021- Se închide Muzeul CFR, instituție de prestigiu feroviară a țării. Deschis încă din 1939 în cadrul Marii Ceferiade de însuși Regele Carol al II-lea, muzeul CFR și-a închis porțile tocmai la începutul Anului Feroviar European. Un nou episod regretabil și dureros..

 

30 ianuarie 2021 – O nouă colaborare de succes a CFR- Istorie și cotidian. După apariția la TVR 1 și colaborările cu revista Magazin istoric, în 30 ianuarie am avut plăcerea să discutăm despre trenuri, pasiunea pentru ele și istoria feroviară la Radio România Actualități în cadrul emisiunii Vatra Luminoasă moderată de jurnalistul Costin Enache. Emisiunea o puteți reasculta oricând în secțiunea Podcast a Societății Române de Radiodifuziune iar un scurt rezumat al întâlnirii îl regăsiți pe site-ul nostru la linkul următor: https://cfristoriesicotidian.ro/radio-romania-actualitati-vatra-luminoasa/ .

Februarie

5 februarie – Revine la drum EA 010, prima locomotivă EA produsă la Electroputere Craiova în anul 1967. În octombrie 2019 a suferit un incendiu în zona Craiova, moment în care a fost retrasă temporar din circulație. Lucrările de reparație au început în primăvara anului 2020, locomotiva fiind reechipată aproape complet. A revenit în serviciu pentru operatorul privat de marfă Unicom Tranzit în primele zile ale lui februarie 2021.

Retrospectiva anului 2021

EA 010 a revenit în februarie 2021 la drum după reparațiile în urma incediului care au distrus-o aproape în totalitate. În fotografie, în martie 2021 la Predeal cu Eanos-uri spre Brașov Triaj.

 

22 februarie – EA 624 efectuează probe după reparațiile din cadrul Reloc Craiova. După ani buni în care a fost o epavă în depoul Ploiești, EA 624 și-a recăpătat strălucirea.

 

Retrospectiva anului 2021

Istorie și cotidian cu EA 624 !

Martie

5 martie 2021 – Se introduce un nou tren de la Brașov spre București. Va circula doar duminica, acest tren IR având scopul de a decongestiona traficul pe Valea Prahovei, și așa aflat la cote maxime pe segmentul feroviar și nu numai.

6 martie – Și constănțenii vor beneficia de un tren nou. IR 1684 este introdus în 6 martie.

17 martie- Perechea trenului constănțean introdus iîn 6.03 intră și el în circulație. IR 1685 București Nord- Constanța pornește la drum. Tot în data de 17.03.2021 EA 763 iese în probe din cadrul Reloc Craiova.

24 martie – LEMA 053 intră în serviciul DB România. Producție 2021 LEMA 053  își face apariția în peisajul feroviar românesc.

30 martie – EA 334 iese la drum după reparațiile efectuate în cadrul SCRL Brașov.

Aprilie

8 aprilie – EA 790 iese în probe după reparațiile efectuate în cadrul Reloc Craiova.

Mai

În luna mai apare în peisajul feroviar românesc PRIMA locomotivă cu motoare asincrone din flota operatorului privat de marfă Vest Trans Rail. Construită în 2021, LEMA 054 își rezervă statulul de cea mai “proaspătă” piesă de pe calea ferată din România.

Iunie

Prima lună de vară a lui 2021 ne-a adus în peisajul feroviar autohton EA 796, reparată în cadrul Reloc și GM 1204 după reparația capitală.

Iulie

27 iulie – EA 240 iese la drum după reparațiile efectuate în cadrul SCRL Brașov.

29 iulie- La Fetești are loc unul din cele mai mari accidente feroviare din ultimii ani din România. Două trenuri de marfă ale operatorilor privați  Expres Forwarding şi Tim Rail Cargo s-au ciocni după ce s-a descoperit ca unii din mecanici consumase băuturi alcoolice. 16 vagoane au deraiat, intervenţia pentru deblocarea liniei a durat săptămâni întregi. EA 194 aparținând  CFR Călători dar închiriată la Tim Rail Cargo a fost distrusă în totalitate în urma impactului.

EA 194 pe ramificația Pajura cu o luna înainte de a fi distrusă total în accidentul de la Fetești.

August

27 august- Locomotiva cu abur 764.158 care din 1995 a fost expusă în fața gării din Sighișoara a fost preluată pentru restaurare și după finalzarea procesului va reveni la drum pe o linie turistică. Este un gest deosebit și demn de lăudat, un episod care ilustreză cel mai bine istoria și cotidianul.

Locomotiva cu abur 764.158 este ultima locomotivă a depoului Sibiu care a deservit mocănița în vremuri de mult apuse ale CFR. În 1992 aceasta a fost transferată la depoul Târgu Mureș, funcționând ca generator de abur pentru încălzirea vagoanelor de călători pe timpul iernii.
Locomotiva 764.158 este SINGURA din România care mai poartă plăcile cu DEPOUL SIGHIȘOARA, depou desființat încă din 1965 odată cu închiderea traseului feroviar Sighișoara-Agnita. A fost fabricată la Uzinele 23 august din București în anul 1949. A făcut parte dintr-un lot de 10 locomotive destinate tractării trenurilor pe căile ferate înguste operate de CFR.
Cotidianul este reprezentat de licitația publică încheiată cu succes în urma eforturilor celor de la Saruk, The Flour Mill și NERHT și a Alteței Sale Regale Prințul Charles. A fost urcată cu ajutorul a două macarale pe un tir în fața gării din Sighișoara și repatriată la Cornățel unde a fost tractată și mișcată după mai bine de 2 decenii și jumătate. A ajuns în hala de la Hosman unde ulterior va fi inspectată pentru realizarea reparațiilor în vederea repunerii în funcțiune. Asociația Prietenii Mocăniței informează de asemenea că au făcut demersuri către Ministerul Transporturilor și pentru repatrierea celorlalte locomotive aflate la ora actuală în depoul Sibiu. Echipa CFR -Istorie și cotidian a vizitat Muzeul Locomotivelor cu abur din Sibiu în vara lui 2021. Toate sunt într-o stare avansată de degradare necesitând cât mai urgent reparații. Sperăm că demersurile nu vor fi sortite eșecului deși momentan nu s-a primit nici un răspuns de la autoritățile abilitate…
 31 august – După reparațiile din cadrul Reloc Craiova, EA 922 a revenit și a ea la drum. Este a patra locomotivă clasa 41 Reloc care iese în 2021.
Septembrie

17 septembrie – Connecting Europe Express ,trenul simbol din Anul European al Căilor Ferate a ajuns în 17.09 și la București. Acesta a plecat din Lisabona în 2 septembrie şi a ajuns la destinaţia finală, Paris, pe 7 octombrie. A parcurs în total aproximativ 20.000 km, într-un traseu simbolic care a legat țările U.E.

Connecting Europe Express a dorit să atragă atenția asupra importanței călătoriei cu trenul pentru un viitor sustenabil. Trenul este unul din cele mai ecologice, sigure și comode mijloace de transport în comun!
Garnitura s traversat țara noastră pe traseul Brașov-Sibiu-Copșa Mică-Blaj-Cluj-Oradea-Arad-Curtici și a fost compusă din următoarele vagoane:
* vagon de dormit 72-90 017-7 Nightjet al companiei austrice ÖBB
* vagon panoramic 19-90 109-3 al companiei elvețiene SBB CFF FFS
* vagon restaurant 88-90 110-9 al companiei italiene FS- Ferrovie dello Stato Italiane
* vagon de conferințe 10-92 011 al companiei franceze SNCF
* vagon de clasă 84-91 102-2 al companiei germane DB-Deutsche Bahn
* vagon 94-91 102-3 al companiei maghiare MÁV
Connecting Europe Express a ajuns în 17 septembrie și în România. A intrat în țară pe la Giurgiu și a doua zi a plecat spre Ungaria pe traseul mai sus amintit.
Octombrie 

 

La 1 octombrie lansam cel de-al treilea articol în cea mai cunoscută revistă de istorie din România, Magazin istoric, a celui de-al doilea articol marcă proprie. Un articol amplu despre istoria Gării de Nord. Un articol în cea mai cunoscută revistă de istorie din țară, cu apariții neîntrerupte din 1967, în baza EBSCO din SUA  și sub îndrumarea Excelenței Sale, Președintele Academiei Române- domnul Ioan Aurel Pop.

Decembrie

În 20 decembrie o grevă generală spontană a tuturor CFR-iștilor a paralizat tot traficul feroviar din România. Un gest de mult așteptat în condițiile în care lucrătorii de la calea ferată nu beneficiază de salarii, sporuri pe măsura greutății și responsabilității funcțiilor din sistemul feroviar. La acest aspect se adaugă și condițiile extrem de proaste de muncă, condiții cauzate de 3 decenii de subfinanțare a întregului sistem feroviar. Este de neconceput în ce stare se află întreg sistemul (infrastructură, material rulant, depouri, etc) după 3 decenii chiar în Anul European al Căilor Ferate…Un gest al feroviarilor salutat de echipa CFR- Istorie și cotidian. Dar nu asta contează, ci dacă și când se va mai remedia ceva..

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top